Een bijzondere uitdaging

Een bijzondere uitdaging

 

Wellicht kun je je nog herinneren dat ik vorig jaar een project heb gedaan waarbij ik twee flinke wanden heb voorzien van panorama foto’s. Dit was voor woningcorporatie SOR in Rotterdam. Zo’n beetje parallel ontstond vanuit hen ook de vraag of het mogelijk was om mijn Healing Art beelden toe te passen op iets heel anders dan een wand. Wat bleek: SOR zou een aantal eigenaren van scootmobielen gaan voorzien van scootmobielstallingen. Deze zogenaamde BraM stallingen zorgen ervoor dat de scootmobielen voortaan brandveilig in de hal kunnen worden gestald. Alleen, zo’n stalling is zonder afbeelding een grote witte box in aangezicht.

het frame van de box vroeg om specifieke beelden

Dus dat is waar ik kom kijken. Omdat ik deze vraag nog niet eerder had gehad (dat kon ook niet want dit was het eerste project met deze BraM scootmobielboxen in de EU), ben ik gaan onderzoeken wat ik hiervoor zou moeten kunnen leveren. De afmeting van de foto moest flink worden: zo’n kleine 4 meter breed en 1.80 hoog: een echt panorama beeld dus. Nu was dat niets nieuws voor mij. Ik werk met een camera die veel megapixels heeft, wat ervoor zorgt dat ik mijn foto’s enorm groot kan laten afdrukken, zonder in te leveren aan kwaliteit. En ook het maken van panorama foto’s is geen obstakel; ik beschik over het juiste materiaal om meterslange afbeeldingen te kunnen maken. Maar wat wel een uitdaging bleek, was het frame van de box. Doordat er op diverse plaatsen een stalen frame door het beeld zou gaan lopen, is lang niet ieder beeld geschikt. Je wilt tenslotte niet dat je onderwerp van de foto precies in tweeën wordt gesplitst. Ook de schuin aflopende bovenzijde van de box was iets om rekening mee te houden: ook daar wil je geen essentieel item van je beeld afgesneden zien worden. Maar: er was niets wat niet kon worden opgelost! Ik ben op zoek gegaan naar geschikte panorama-locaties en heb mijn portfolio aan kunnen vullen met beelden die precies passend waren voor deze boxen.

Een van de 17 BraM boxen in de gallerij van een woongebouw van SOR in Rotterdam
Deze oplossing brengt (brand)veiligheid en gezondheid samen

Uiteindelijk kon ik de klant een ruime keuze aan foto’s aanbieden waaruit zij een aantal beelden hebben geselecteerd. Het resultaat is dat 17 bewoners sinds kort een BraM scootmobielbox voor de deur hebben staan waar zij hun scootmobiel (brand)veilig in kunnen stallen. En het mooie is dat de rest van de bewoners in deze twee gebouwen kunnen meegenieten van alle voordelen van deze Healing Art afbeeldingen. Win win dus!

 

Voor meer informatie over deze BraM scootmobielboxen klik je hier.

Nog drie BraM boxen voorzien van mijn Healing Art panorma beelden

Neem contact op met Sarah Vendrig als je iets van deze website wilt gebruiken.