Een goede getimed zetje

Een goede getimed zetje

Toen ik eenmaal gelezen had over Healing Art (inmiddels zo’n twee jaar geleden), wist ik dat ik daarmee verder wilde. Ik had de liefde voor landschapsfotografie gevonden en het feit dat je daarmee óók nog eens lichamelijke en mentale resultaten kon boeken vond ik geweldig. Maar toch… dat ondernemen. Hoe doe je dat? Wat moet ik allemaal kunnen en kennen? Misschien moest ik er maar niet aan beginnen.

Ik was voorbereid op een nee, niet op ja

Ik had mijn plannnen op papier staan. Alles uitgewerkt. Met veel mensen gesproken: uit het fotografievak en met diverse ondernemers. Ze leerden mij veel, gaven mij inspiratie, ideeen, tips. Maar aan het eind van de dag moet (mag) je het toch zelf doen. Om te toetsen of er uberhaupt behoefte bestond aan Healing Art, besloot ik een lijstje te maken met potentiele klanten in de regio. Ik bereidde mijn pitch voor en met zweet op de rug belde ik het bovenste telefoonnummer: een huisartsenpraktijk. Mijn laatste ervaring met koud bellen stamde uit de tijd dat ik bij een uitzendbureau werkte. Enorme lijsten moesten worden afgebeld, iedere week weer, zonder enige vorm van logica of handige timing daarin meegenomen. Toen ik daar ontslag nam had ik mezelf beloofd dat ik nooit meer dit soort telefoongesprekken hoefde te gaan voeren. Alleen nu was het anders; dit keer was het míjn verhaal. 

 

Ik legde de assistente uit waar ik voor belde en vroeg haar of ik kon worden doorverbonden. Niet veel later werd ik zowaar doorverbonden. De arts die ik aan de lijn kreeg vertelde mij dat ze zeker interesse hadden. Dat de praktijk net opgeknapt was en dat ze alleen nog iets zochten voor aan de wanden. Met Healing Art was zij zelfs bekend en ze vond het fijn als ik op korte termijn langs kon komen.

De vóór-foto's in de huisartsenpraktijk

Vol verbazing en verwarring probeerde ik te verwerken wat er aan het gebeuren was. Ik was voorbereid op een Nee, niet op een Ja! Ik had nog niet eens een groot portfolio. Ik had nog geen prijsplan. Ik was nog niet zover om klanten daadwerkelijk te kunnen bedienen dacht ik. Maar goed; als iemand je uitnodigt, zeg je geen nee.

Dolgelukkig en super enthousiast hing ik op en ben ik aan de slag gegaan om mijn eerste potentiele klant een feit te laten worden. Een aantal weken later stond ik drie grote Healing Art foto’s te monteren aan de wand. Het hele proces heeft mij veel geleerd voor de klanten die zouden volgen. Maar het voornaamste was het hebben van vertrouwen. Dat telefoontje vond plaats op precies het juiste moment, toen ik het nodig had. Ondernemen is (vind ik) best spannend. Je hebt geen zekerheid, weet vooraf nooit hoe iets gaat uitpakken en maakt je super blij en soms ook gewoon bleh. Maar het heeft me in deze 2 jaar al meer geleerd dan mijn hele werkende leven ervoor. En ik word er ook nog eens veel blijer van!

 

En na dat eerste succesvolle telefoontje volgden er diversen waarbij ik bot ving. Maar ook dat hoort erbij. Zoals mijn guilty pleasure altijd zegt; Keep the faith 😉 En dat bellen doe ik tegenwoordig zelfs zonder zweet; gewoon blijven oefenen.

 

Klik hier als je het resultaat wilt zien van de huisartsenpraktijk (scroll vervolgens naar beneden voor de foto’s van projecten). 

Neem contact op met Sarah Vendrig als je iets van deze website wilt gebruiken.