Een reisje buiten mijn comfortzone

Een reisje buiten mijn comfortzone

Vorig jaar kwam ik via een gezamenlijke vriendin in contact met een medewerker van een fotografiereizen-organisatie. Zij waren op zoek naar fotografen die workshops en reizen wilden begeleiden en de vraag werd bij mij neer gelegd of ik interesse zou hebben. Mijn initiële reactie was: Ik? Eeeh, nee, nou, eeh, kan ik dat wel? Maar om het niet gelijk af te schieten op basis van angst, beloofde ik haar dat een oriënterend gesprek geen kwaad kon en wisselden we gegevens uit.

Ik vergat mijn angsten en zag mezelf de halve wereld over reizen

Een aantal weken later zat ik in een Zoom call met –wat ik toen nog niet wist-  mijn toekomstige collega. Voorbereid met een lijstje vragen hoorde ik hem vertellen over alle reizen die hij jaarlijks maakte. Mijn hart maakte een sprongetje. Ik vergat even al mijn angsten en zag mezelf net als hem de halve wereld over reizen, mijn kennis en ervaring delen met iedereen die hier interesse in had en ook nog eens mooie foto’s maken! Na nog een videocall met de eigenaresse een aantal weken daarna, besloten we om een proefweekend in te plannen. Ik zou als begeleider meegaan naar Ameland om zo te kunnen bepalen of dit iets zou zijn voor mij.

Het weekend Ameland heeft inmiddels plaats gevonden. Dat was spannend (met name in het begin), maar meer dan dat ook ontzettend leuk én het ging me gelukkig ook best goed af. We waren op pad met een leuke groep deelnemers, op een prachtig eiland, bezig met wat we allemaal zo graag doen. Het grote voordeel van zo’n reis is dat je alle tijd hebt om te fotograferen. Wanneer je op vakantie bent, is er vaak iemand die op je staat te wachten. En een foto heb je nu eenmaal niet zomaar gemaakt, dat kost tijd, vaak veel tijd. Een partner heeft nog wel wat geduld, kinderen daarentegen meestal niet. Fotografiereizen zijn daarom echt een uitkomst.

Een van de foto’s die ik heb genomen tijdens mijn weekend op Ameland

Deze oplossing brengt (brand)veiligheid en gezondheid samen

In september staat mijn volgende reis gepland naar Valencia voor 5 dagen. Ontzettend leuk! En mocht je nou ook enthousiast worden? Er zijn nog plekjes vrij voor deze reis. Er is geen minimum ervaring vereist: het gaat erom dat je een leuke reis hebt en daarbij leert, passend bij jouw niveau. Neem gerust een kijkje op de site: www.fotografie-reizen.nl Je vindt daar ook vele andere reizen: zowel binnen als buiten Europa. Maar ook voor workshops en weekenden in Nederland kun je hier terecht. Zelf zal ik eind oktober nog een weekend begeleiden op de Veluwe. Kortom: een leuke nieuwe uitdaging! Kortom: een leuke nieuwe uitdaging!

 

In tenue voor Fotografie-reizen.nl met mijn blije hoofd

Neem contact op met Sarah Vendrig als je iets van deze website wilt gebruiken.