Healing Art

Healing Art

ZO WERKT HEALING ART

Healing Art bevordert, wetenschappelijk bewezen, het lichamelijke en mentale welzijn van mensen. Het fysiek aanwezig zijn in de natuur is niet noodzakelijk om de vele voordelen van de natuur te kunnen ervaren.

Wat is Healing Art?

Healing Art is een afgeleide term van Healing Environment. Een Healing Environment is een omgeving ingericht op het verminderen van stress en het bevorderen van het welzijn van de gebruikers van die ruimte, zoals patiënten, cliënten, werknemers en/of bezoekers. Healing Art vormt een onderdeel van zo’n omgeving. Een afbeelding van een natuurlandschap kan namelijk dezelfde positieve effecten hebben op het herstel van de gezondheid van mensen, als een uitzicht op levend groen of wanneer je je bevindt in levend groen. Met het naar binnen halen van de natuur op beeld kun je dus positieve psychische en lichamelijke resultaten boeken. Niet zomaar iedere landschapsfoto wekt deze positieve effecten op. De beelden moeten namelijk voldoen aan beproefde wetenschappelijke voorwaarden. Deze voorwaarden vormen het uitgangspunt, zowel tijdens het vastleggen van de landschappen als in het uitwerkingsproces erna.

Werking wetenschappelijk aangetoond

Een van de bekendste wetenschappelijke onderbouwingen stamt uit 1984, door Roger S. Ulrich Ph.D., EDAC. Dit onderzoek leverde het eerste harde wetenschappelijke bewijs dat het toepassen van een Healing Environment positieve effecten heeft op de gezondheid. Ulrich is onder andere professor in Architectuur bij het Center for Healthcare Building Research aan de Chalmers Technische Universiteit in Zweden. Hij vergeleek de gegevens van galblaaspatiënten die in kamers lagen met uitzicht op bomen, met de gegevens van patiënten in kamers met uitzicht op een stenen muur.

Wat bleek? De patiënten met uitzicht op groen hadden minder krachtige pijnstillers nodig. Bovendien was het postoperatieve verblijf van die patiënten korter en deden zich minder complicaties voor, zoals hardnekkige hoofdpijn of misselijkheid. Hierna volgden vele wetenschappelijke onderzoeken, wereldwijd. Zowel uitgevoerd door Ulrich als door anderen. Ook daaruit bleek keer op keer dat de effecten van natuur via beeld positief zijn.

Voordelen van Healing Art:

Healing Art in de praktijk

Ook de effecten van Healing Art (laten) ervaren?

Ik kijk graag samen met je naar wat ik voor jou kan betekenen.

of voor een offerte op maat.

Waar en voor wie is Healing Art geschikt?

Healing Art is toepasbaar binnen iedere locatie waarin waarde wordt gehecht aan het welzijn en daarmee de beleving van de gebruiker. Denk aan ziekenhuizen, kantoren, tandartspraktijken of woongebouwen; de mogelijkheden zijn eindeloos. In medische omgevingen bestaat vaak de behoefte om stress te verlagen alvorens of tijdens het uitvoeren van een medische behandeling en/of om herstel te stimuleren. Binnen drukke kantooromgevingen helpt Healing Art bij het ontspannen en geconcentreerd werken. Met als gevolg: een verhoging van productiviteit en verlaging van ziekteverzuim. Maar Healing Art kan ook binnen reeds ontspannen omgevingen, zoals hotels, bijdragen aan het bevorderen van deze ontspannen beleving. Ontdek meer over de mogelijkheden van Healing Art.

Neem contact op met Sarah Vendrig als je iets van deze website wilt gebruiken.