Inspiratie: onder druk of vanuit ruimte?

Inspiratie: onder druk of vanuit ruimte?

Wat zou het fijn zijn als ik dag in dag uit inspiratie voelde en een onuitputtelijke bron aan ideeën en creativiteit had. I wish. Ik hoor en lees regelmatig dat de mate van creativiteit te maken heeft met de hoeveelheid ‘ruimte’ die je hebt, zonder druk, een leeg hoofd om alles te laten stromen, zogezegd. Uit mijn eigen ervaring kan ik ook wel beamen dat op pad gaan met een vastomlijnd plaatje waar ik mee thuis wil komen, averechts werkt. Het is als winkelen en op zoek zijn naar dat ene shirtje dat je in je hoofd hebt (waarschijnlijk voor de vrouwelijke lezers herkenbaar;): kansloos.

Want niet alleen loop je alle andere leuke shirtjes (landschappen) voorbij, er kunnen altijd omstandigheden zijn die maken dat jouw plaatje sowieso niet wordt zoals je het gepland had. Natuur is tenslotte niet naar je hand te zetten.
een deadline bevestigt de regel

Maar, waarom niet ook hier, bevestigt de uitzondering de regel. Een aantal weken geleden kreeg ik groen licht voor een mooie opdracht. Daarvoor had ik een aantal panoramafoto’s nodig in enorm formaat. Nu was ik pas kort daarvoor op een ontdekkende manier gestart met panoramisch fotograferen, en wat ik had geschoten, vond ik niet verkoopwaardig. Met een deadline van een paar weken (inclusief afdruktijd) moest ik dus direct aan de slag om nieuw werk te maken dat van voldoende grootte én kwaliteit zou zijn om te kunnen en willen plaatsen. 0 ruimte voor vrije inspiratie: 100% ruimte voor een strakke planning. Ik heb toen diverse plekken uitgekozen waarvan ik wist dat ik daar meerder opties had om met mooie beelden vandaan thuis te komen. Op dagen waarvan de weersvoorspellingen goed waren ben ik erop uit getrokken. En jawel, ook al waren dit de uitkomsten van een zeer onvrij, volledig geregisseerd plan, ik was zowaar erg blij met de resultaten. Misschien bestaat in mijn geval de regel wel uit uitzonderingen?

Heide-panorama De Posbank

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Ik kijk graag samen met u naar wat ik voor u kan betekenen.

of voor een offerte op maat.

Neem contact op met Sarah Vendrig als je iets van deze website wilt gebruiken.