Over mij

Over mij

SARAH VENDRIG FOTOGRAFIE: ERVAAR DE KRACHT VAN NATUUR DOOR BEELD

Met Healing Art Fotografie combineer ik mijn twee grote passies: fotografie en natuur. Ik speur naar de mooiste plekken op deze wereld en deel mijn werk met iedereen die de bewezen positieve uitwerking van een natuurfoto wil ervaren.

Hallo, ik ben Sarah

De natuur speelt al sinds mijn jeugd een grote rol in mijn leven. Ik groeide op in een klein dorp in de Lopikerwaard, met de polder als mijn speeltuin. Later maakte ik diverse reizen om de prachtigste landschappen op de wereld te ontdekken. Nooit stond ik stil bij het fysieke en mentale effect van de natuur op een mens. Op mij. Ik leerde het helend vermogen van de natuur pas kennen tijdens het herstel van mijn burn-out.

Na jaren te hebben gewerkt als facilitair manager was het tijd om te gaan doen waar ik écht blij van werd. Nadat ik diverse fotografiecursussen en een opleiding Fotografie had afgerond, besloot ik van mijn twee passies mijn werk te maken in de vorm van Healing Art Fotografie.

Mijn methode

Met Healing Art Fotografie wil ik een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van iemands welzijn. Ik fotografeer en werk mijn foto’s uit volgens standaarden die wetenschappelijk aangetoond de meest positieve uitwerking hebben op mensen die mijn werk bekijken. Ik heb me verdiept in de wetenschappelijke onderzoeken die wereldwijd gedaan zijn en volg de ontwikkelingen op dit gebied. Deze informatie gebruik ik om tot een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen komen, zowel tijdens het vastleggen van de landschappen als in het uitwerkingsproces erna.

Via mijn foto’s kunnen mensen dezelfde effecten van de natuur ervaren als wanneer ze zich middenin het gefotografeerde landschap zouden bevinden. Ondanks dat ze bijvoorbeeld in de wachtkamer van een dokterspraktijk zitten of op kantoor aan het werk zijn. Denk aan stressverlaging, productiviteitsverhoging en herstel van het concentratievermogen. Maar Healing Art kan ook bijdragen aan nog meer ontspanning. Kort gezegd, Healing Art bevordert het welzijn van de gebruikers van een ruimte.

Fotografiereizen

Sinds 2021 maak ik deel uit van de club fotografen binnen de organisatie fotografie-reizen.nl. Hier werk ik als reisbegeleider-fotograaf en kan zo mijn kennis en ervaring delen met de deelnemers tijdens reizen in binnen- en buitenland naar de meest uiteenlopende locaties. Het is ontzettend leuk om mijn solo-werkzaamheden af te kunnen wisselen met deze groepsreizen en daarbij ook nog eens mijn kennis te kunnen delen. Daarnaast leer ik ook iedere keer weer van mijn deelnemers en de reis zelf. Het brengt me op prachtige plekken en houdt me scherp in wat ik doe.   

0

gefotografeerde landschappen

0

gemaakte foto's in totaal

0

personen waarbij mijn healing art nu al effect heeft

Neem contact op met Sarah Vendrig als je iets van deze website wilt gebruiken.